De dramatische gebeurtenissen na de oorlog werpen een schaduw over Spoordonk, waar de 14-jarige Henk Erven zijn noodlottige lot ontmoette. Regisseur Jan van Gemert uit Boxtel heeft deze aangrijpende episode vastgelegd in een boek, dat nu is omgezet in een aangrijpende voorstelling met een diepgaande boodschap: 'Kom, we gaan naar boven'.
De emotioneel geladen productie 'Kom, we gaan naar boven' werd op indrukwekkende wijze vertolkt door getalenteerde studenten van Yonder, een gerenommeerde theateropleiding in Tilburg. Met meeslepend spel en diepgaande emotie wisten zij het publiek te raken en de boodschap van het verhaal over te brengen.
Deze aangrijpende voorstelling laat een diepe indruk achter in Spoordonk en omliggende gebieden. De lokale gemeenschap reflecteert op de tragische gebeurtenissen die zich na de oorlog hebben voorgedaan en benadrukt het belang van het herdenken en eren van slachtoffers zoals Henk Erven.
Na de opvoering van 'Kom, we gaan naar boven' zijn er gesprekken en initiatieven ontstaan om de herinnering aan Henk Erven levend te houden en de gevolgen van oorlogshandelingen voor jonge levens onder de aandacht te brengen. Deze culturele uiting heeft een blijvende impact en stimuleert reflectie en bewustwording in de gemeenschap.