Boxtel – Grondstoffen voor productie amfetamine aangetroffen

Agenten gingen rond 18.00 uur naar de boxen na informatie die bij de politie was binnengekomen. In één van de schuren stonden enkele tientallen vaatjes met chemicaliën.

20150423 vaatjes grondstoffen amfetamine Boxtel

De auto die in de box stond, bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De wagen is in beslag genomen en meegenomen voor verder onderzoek. Ook de vaatjes zijn allemaal afgevoerd. In de andere box stond een auto die ook in beslag is genomen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt nog wie er achter de grondstoffen zit.

Ondermijning

De actie werden gecoördineerd door het Ondermijningsteam en sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Bron: Politie